Як швидше прокидатися вранці, або 5 ароматів, що бадьорять

Добрий сонний ранок! Як швидше прокинутися: не просто розплющити очі та ще півгодини ходити на автопілоті, а розбудити все тіло та свідомість? У цьому допоможе... ні, не кава. І навіть не ранкова зарядка, хоча її ефективність поза сумнівами. Ранок стане бадьорішим з відповідними ароматами. Наповніть свій будинок, а особливо ванну та кухню ароматами, які пробуджують, вселяють оптимізм та енергійність. Які ж запахи виконують ці функції? Фахівці інтернет-магазину натуральних ароматизаторів «Scents» зібрали кращі та яскраві аромати для ранку.

Як швидше прокидатися вранці, або 5 ароматів, що бадьорять

Імбир

Корінь імбиру здатний на дива: з ним відкривається друге дихання, він розганяє обмін речовин, усуває сонливість, вселяє оптимізм і сили. Це натуральний імуностимулятор. Ефірна олія імбиру – антидепресант, створений самою природою. Ефір має і антисептичні властивості, що актуально в пору холодів і вогкості (коли віруси кишать у приміщенні).

Способи застосування імбирної олії:

  • для інгаляції знадобиться 1-2 краплі масла;
  • для прийняття розслаблюючої ванни – 3-4 краплі;
  • для аромалампи – 2-3 краплі.

Використовуючи імбир в аромалампі, рекомендуємо змішати аромат з базиліком, пачулі, бергамотом чи лемонграсом.

Розмарин

Аромат розмарину м'який, обволікаючий, але з яскравими нотками. Це зігріваюча ефірна олія, яку використовують, щоб підвищити концентрацію свідомості. Ідеальний варіант, якщо потрібно терміново привести і мозок, і тіло в бойову готовність. Зазвичай розмарин використовують при стресах. Розмарин – помічник тим, у кого вранці набрякають ноги.

Як застосовувати масло розмарину:

  • для суміші в аромалампу необхідно кілька крапель – 1-3 буде достатньо;
  • у ванну додають близько 5 крапель;
  • щоб додати масло розмарину в гель для душу або шампунь, візьміть 1 краплю на 15 г засобу.

Перед додаванням олії до косметичних засобів проведіть алергічну пробу: нанесіть олію на тильну сторону долоні на 15-30 хвилин. Немає роздратування, сверблячки і плям? Чудово! Сміливо використовуйте цей аромат.

М'ята

Прямо з ранку болить голова? Мало поспали чи у вас проблеми з тиском? Кілька крапель ефірної олії м'яти приведе вас у тонус. М'ята покращує кровообіг та нормалізує тиск. Її приємний запах підвищує продуктивність роботи мозку. Як правильно використовувати м'ятний ефір:

  • для боротьби з головним болем, розітріть краплю ефіру на скронях, потилиці і на лобі;
  • для аромалампи знадобиться 3-5 крапель масла;
  • для ванни потрібно 4-5 крапель;
  • для додавання до косметичних засобів – крапля на 15 г речовини.

Ефірна олія м'яти – унікальний продукт, який також використовують для розслаблення. Все залежить від пропорцій, тож будьте точні.

Цитрусові аромати

Мандарин, грейпфрут або лимон – не важливо. Будь-який запах цитрусових дає потужний заряд бадьорості та позитиву на весь день. Додайте в чай шматочок лимона і ви відчуєте, як ваше тіло наповнюється енергією. Ефірні олії цитрусових позбавляють від головного болю та целюліту. Завдяки їм розганяється метаболізм, також олії використовують у догляді за обличчям.

Як застосовувати цитрусове масло:

  • для аромалампи знадобиться 4-6 крапель;
  • для ванни – 5-6 крапель;
  • для масажної арома суміші візьміть 8-10 крапель на 20 г масажного крему.

Майте на увазі, що ефірну олію апельсина, лайма та інших цитрусів краще не наносити на шкіру, якщо ви збираєтеся засмагати.

Хочете максимально спростити сеанси ароматерапії? Поставте у ванній або кухні аромадифузор з відповідним ароматом. Така пахучка забезпечить фонову ароматизацію протягом 3-6 місяців.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]